PONTKADE


Pontkade is een samenspel van vijf woongebouwen met 108 koop- en 144 vrije sector huurwoningen, verbonden door de bijzondere binnentuin van ruim 3.000 (!) m2. Elk gebouwdeel heeft zijn eigen architectuur en materialen; de gemene deler is het op de werf geïnspireerde rauwe en heldere ontwerp. Pontkade is hierdoor krachtig en gevarieerd, zoals NDSM zelf. Het fijne van dit karaktervolle gebouw is dat je zelf kunt kiezen welke manier van wonen bij je past én dat elke woning een privé buitenruimte heeft in de vorm van een balkon of dakterras.

OVERZICHT GEBOUW


Op de onderste lagen van Pontkade, onder het niveau van de binnentuin, zijn de parkeerplaatsen, bergingen en de collectieve fietsenbergingen te vinden. De parkeergarage is afgesloten met een speedgate en alleen toegankelijk met een persoonlijke smart key. Ook de woningentrees en de toegang tot de individuele bergingen en collectieve fietsenstallingen zijn alleen toegankelijk met deze smart key.

DE ENTREES


De SML woningen kennen twee entrees. De entrees zijn goed beveiligd en alleen met je persoonlijke smart key toegankelijk. In de entreehal bevinden zich de postbussen, de lift en het trappenhuis. Bezoekers kunnen zich buiten onder de luifel via de intercomverbinding op het bellentableau aankondigen. Via de videofooninstallatie met spreekluisterverbinding kun je vanuit je eigen appartement zien wie er beneden voor de deur staat en de deur op afstand openen.

Voor je (dagelijkse) boodschappen neem je de lift naar beneden; de begane grond van de Pontkade is namelijk bestemd voor winkels, waaronder een supermarkt, kantoren en horeca. En als je zin hebt in een lunch, een drankje of lekker eten buiten de deur ga je naar een van de spannende horecaplekken op de werf.