de omgeving en verbindingen

MEER PONTKADE

De NDSM-kade wordt een levendig plein aan de oever van het IJ.
Hier strijk je met je favoriete koffie to-go neer op een bankje, geniet je in de zon aan het IJ en heb je een spectaculair uitzicht over het water naar Amsterdam.


AFSPRAAK IN DE BINNENSTAD?


Met de gratis veerponten ben je binnen een kwartier in Amsterdam-Centrum of de Houthavens. Ga je liever met de auto, dan ben je via de Klaprozenweg /S118 in 10 minuten op de A10. Maar als het lekker weer is, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om met een sloep te gaan varen.
In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden voor het huren van een bootje of een ligplaats.


COMMERCIËLE RUIMTE


Voor je (dagelijkse) boodschappen neem je de lift naar beneden; de begane grond van Pontkade is namelijk bestemd voor winkels, waaronder een supermarkt, kantoren en horeca. En als je zin hebt in een lunch, een drankje of lekker eten buiten de deur ga je naar een van de spannende horecaplekken op de werf.


HET IJ EN DE JACHTHAVENS


NDSM kent naast het prachtige water van het IJ waar altijd iets gebeurt
ook de luxe van 2 jachthavens voor het huren van een bootje of een ligplaats voor je eigen boot. Je kunt kiezen voor het grotere Amsterdam Marina aan de Werfkade - direct gelegen aan het IJ - of de kleinere beschutte Jachthaven d’Anckerplaets aan het Cornelis Douweskanaal oost - achter de IJ-hallen - met verbinding naar het IJ.