Meesterwerk van stadsdistrict NDSM

PONTKADE


Pontkade is het meesterwerk van stadsdistrict NDSM, ontworpen door De Architekten CIE uit Amsterdam. Met zijn voeten aan het IJ vormt dit ruige, maar tegelijkertijd sophisticated, gebouw straks het onmisbare hart van het gebied. Binnen geniet je van het urban loftgevoel; buiten van de besloten binnentuin en het fotowaardige uitzicht over Amsterdam. Met winkels, ateliers, supermarkt en horeca op de begane grond voelt Pontkade als een mini stad in een stad, met alles binnen handbereik.

24/7 comfort, veiligheid en privacy


Naar het postkantoor rijden voor een gemiste levering is voorgoed verleden tijd. Zelfs een online aankoop retourneren of pakketjes en (aangetekende) post verzenden kan vanaf nu gewoon thuis. Dankzij de virtuele receptie Bringme Home Box houd je meer tijd over voor wat echt belangrijk is.

BINNENTUIN
Donkergroen Ontwerp & Advies heeft de binnentuin ontworpen. Zij zijn koploper op het gebied van duurzame ontwerpen voor de buitenruimte. Met een knipoog naar de oude werffunctie is een tuinontwerp van ruim 3.000 m2 gemaakt.

OASE VAN RUST
De binnentuin is een heerlijke plek buiten, een mooie aanvulling op je eigen terras. De begroeiing is gevarieerd waardoor de tuin een natuurlijke en stoere uitstraling heeft. Het kunstwerk in het midden is een echte eyecatcher. Je kan hier in een oase van rust genieten van het wonen in Pontkade. De binnentuin heeft een gunstige uitwerking op je geest en zorgt voor absorptie van water. De binnentuin is vanuit de algemene entreeruimten bereikbaar en vanuit de Hellingstraat. De VvE draagt zorg voor het onderhoud van de binnentuin.

Voordelen van een groene binnentuin
• Collectieve buitenruimte
• Mooier aanzicht en rustgevend
• Buffering van hemelwater
• Passieve verkoeling doordat planten water verdampen
• Betere luchtkwaliteit door zuivering van CO2 en fijnstof