Van nuchtere scheepswerf tot inspirerende woonomgeving

Wonen op NDSM

Een nieuwe stad verrijst op NDSM. Een district voor stadspioniers. Waar je de kans krijgt om te wonen op de plek waar ooit mammoettankers het IJ inrolden en kunstenaars de vrijheid vonden. Hier is het rafelig, tegendraads en filmisch mooi.  Je bent hier onderdeel van het stoere, nuchtere en creatieve Noord dat volledig van gedaante aan het veranderen is. De visie voor de NDSM-werf is om deze creatieve omgeving te behouden en zelfs te versterken in het oostelijk deel van de werf. Daar waar de meeste historische bebouwingsrestanten te vinden zijn, zoals de Smederij, Timmerwerkplaats, Lasloods, X- en Y-Helling, Scheepsbouwloods etc. De westkant zal als contrast worden bebouwd met een zo sterk mogelijke menging van functies: Mix-to-the-Max zodat het stadsdistrict levendig en prettig blijft. Zo ontstaat er één gebied waarbij de verschillende oost- en westkant elkaar versterken en van elkaar profiteren.

Meer over NDSM

Lofts, appartementen en penthouses in een stoer gebouw

Pontkade

Kies je voor een appartement of loft in Pontkade, dan ga je voor het echte leven op NDSM. Wanneer je aan komt varen ligt Pontkade aan je voeten, in het hart van het district. Deze plek ademt kunst, maakcultuur, vernieuwende horeca en evenementen. Alles wat je nodig hebt is binnen handbereik; op de begane grond van het gebouw komen namelijk winkels en horeca. Dus doe je de boodschappen in de supermarkt beneden en zit de nieuwe horeca hotspot straks misschien wel op de hoek.

Meer Pontkade

meer Locatie

Locatie

Pontkade wordt omringd door de NDSM kade, de pontaanlanding met het plein waar veel reuring is. Aan de MS. Van Riemsdijkweg is een doorgaande route van Amsterdam-Noord naar de pontaanlanding. Dit is een belangrijke verbinding tussen oost en west. Hier komen veel voetgangers en fietsers langs waardoor ook de commerciële ruimtes op de begane grond aantrekkelijke functies kunnen bieden aan passanten en bewoners. Pontkade maakt optimaal gebruik van haar omgeving en ligging in het gebied. Je vindt Pontkade direct naast de oude Baanderij, waar onder andere de IJ-kantine gehuisvest is en je bijna met de voeten in het IJ staat.

Meer Locatie

ONTWIKKELING, INFORMATIE EN VERKOOP: Pontkade Ontwikkeling BV

BOUWER: Kondor Wessels Amsterdam en IBB Kondor Oegstgeest

ARCHITECT: De Architekten CIE

GEMEENTE: Gemeente Amsterdam