uitstekende verbinding

LOCATIE


Je vindt Pontkade direct naast de oude Baanderij, waar onder andere de IJ-kantine gehuisvest is en je bijna met de voeten in het IJ staat. Door de dynamische uitstraling van Pontkade, met verschillende hoogtes en volumes, ontstaat er een geleidelijke diepte die het gebouw afwisselend en spannend maakt.

Pontkade wordt omringd door de NDSM kade: de pontaanlanding met het plein waar veel reuring is. Aan de Ms. Van Riemsdijkweg is een doorgaande route van Amsterdam-Noord naar de pontaanlanding. Dit is een belangrijke verbinding tussen oost en west. Hier komen veel voetgangers en fietsers langs waardoor ook de commerciële ruimtes op de begane grond aantrekkelijke functies kunnen bieden aan passanten en bewoners. 
Aan de NDSM-straat zal de entree naar de parkeergarage komen. De NDSM-straat is de fysieke verbinding naar de rest van NDSM west. De vervolgfase Pontkade (wonen, bedrijfsruimten en kantoor) zal direct gelegen zijn aan de helling welke een prettige (groene) verblijfsplek zal worden voor de hele omgeving.

Pontkade ligt in Amsterdam-Noord direct aan de zonzijde van het IJ.

BEREIKBAARHEID
PONT (GRATIS)
Vanaf NDSM naar Amsterdam CS. Pont 906, 14 min. In de spits 4 keer per uur, daarbuiten 2 keer per uur. De eerste vaart is om 07.00 uur en de laatste vaart is om 00.00 uur.
Vanaf Amsterdam CS naar NDSM, Pont 906, 14 min. In de spits 4 keer per uur, daarbuiten 2 keer per uur. De eerste vaart is om 06.45 uur en de laatste vaart is om 23.45 uur.
Vanaf NDSM naar Westerdoksdijk. Pont 903, 6 min. In de spits 3 keer per uur, daarbuiten 2 keer per uur. De eerste vaart is om 06.45 uur en de laatste vaart is om 23.45 uur.
Ieder weekend vaart de nachtpont. Vanaf NDSM naar Amsterdam CS. Pont 905, vanaf 00.30 uur.
De laatste afvaart is om 02.45 uur.
Vanaf Amsterdam CS naar NDSM. Pont 905, vanaf 00.04 uur.
De laatste afvaart is om 03.04 uur.

BUS
Vanaf Amsterdam CS rijden de buslijnen 35, 36, 38, 391, 394.

FIETS
Buikslotermeer-veer via Theo Fransmanbrug (10 min).

AUTO
NDSM is prima bereikbaar vanaf de A10 door de IJ- of Coentunnel (S118) (5 min). De tweede Coentunnel zorgt voor nog betere doorstroming van de A8 en A10-west.

BOOT
Er zijn diverse aanmeerplekken/ jachthavens.

SCHIPHOL
NDSM ligt op minder dan 20 km van Schiphol. Schiphol is makkelijk te bereiken met de auto en de trein.