excentriek noord

NDSM NUOude scheepswerven, geraffineerde muurschilderingen en creatieve ontmoetingsplekken: Amsterdam-Noord lijkt in niets op het klassieke centrum van de stad met de beroemde grachtengordels. Wil je ook wonen op dit excentrieke stukje Amsterdam?

EEN DISTRICT VOOR STADSPIONIERS
Een nieuwe stad verrijst op NDSM. Een nieuw district voor stadspioniers in Amsterdam. Waar je de kans krijgt om te wonen op een plek waar ooit mammoettankers het IJ inrolden en kunstenaars de vrijheid vonden. Hier is het rafelig, tegendraads en filmisch mooi. Met alles wat je nodig hebt binnen handbereik.

KUNST EN ETEN
Zo wordt dit een stadsdistrict met plek voor iedereen. Waar je elkaar ontmoet als je slentert over de iconische scheepswerf. Waar je opwindende kunst bekijkt in een verstopt atelier. Het eten proeft van de culinaire voorhoede. Herinneringen maakt op de beste cultuurfestivals. Met de pont binnen een kwartier in het centrum van Amsterdam bent. En elke dag iets nieuws ontdekt in het uitzicht over het IJ.

RUIG EN SPANNEND
Ooit was de NDSM-werf de grootste scheepswerf ter wereld, maar in de jaren tachtig ging de Nederlandsche Dok en Scheepswerf Maatschappij (NDSM) failliet en kwam het ruige terrein leeg te staan. Inmiddels is dit industrièˆle gebied omgetoverd tot een van de spannendste underground gebieden van Nederland. Op de NDSM-werf volgen kunstenaarsinitiatieven elkaar in rap tempo op en kijk je gegarandeerd je ogen uit. In oude loodsen vind je conceptstores en werkplaatsen en langs het water bevindt zich hippe horeca zoals Pllek, een restaurant in zeecontainers. Het karakter van dit excentrieke terrein leent zich bovendien perfect voor festivals.