Hoogste punt woontorens NDSM Pontkade bereikt

16-10-2019

Overige berichten

De bouw van de 252 koop- en huurappartementen Pontkade op de voormalige NDSM-werf in Amsterdam heeft met 60 meter het hoogste punt bereikt. Pontkade - direct gelegen aan de NDSM pontaanlanding - is een samenspel van vijf gebouwen die worden verbonden door een centrale binnentuin van 3.000 m2. Opvallend zijn de twee torens van 18 en 14 verdiepingen. De architectuur is geïnspireerd op het stoere en industriële karakter van NDSM, ooit een van de grootste scheepswerven ter wereld. Het gebouw is ontworpen door De Architecten CIE uit Amsterdam. De ontwikkeling is in handen van BMB ontwikkeling. Kondor Wessels Amsterdam en IBB Kondor zijn verantwoordelijk voor de bouw van Pontkade.

 

De woonoppervlakten in Pontkade variëren van circa 58 tot en met circa 300 m2. Dankzij de ligging aan de zonnige kant van het IJ heeft een groot aantal appartementen en penthouses panoramisch uitzicht over de binnenstad en het water. Aan de waterzijde komt een wandelpromenade, op de begane grond van het gebouw worden commerciële voorzieningen (diverse horeca en een AH-supermarkt) gerealiseerd. Onder de verhoogde binnentuin zijn de privé parkeerplaatsen, bergingen en de collectieve fietsenberging gevestigd. Van alle koopappartementen in Pontkade is 90% verkocht. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. In het najaar start de verkoop van de (casco) penthouses. Pontkade wordt naar verwachting in het najaar van 2020 opgeleverd.

 

NDSM - het nieuwe Amsterdam


NDSM transformeert de komende jaren naar een gemengd stadsdistrict (wonen, werken, recreëren) met behoud van de creatieve geest. In de afgelopen jaren zijn diverse nieuwbouw- en transformatieprojecten gerealiseerd.  Het hoofdkantoor van HEMA is gevestigd in gebouw Number One, onderwijsinstelling ROC TOP in NieuwDok, in de voormalige Smederij  is een werk- en ontmoetingsplaats gecreëerd en het hoofdkantoor van Viacom is gevestigd in de voormalige Timmerwerkplaats. In 2020 wordt NoordDok, een woongebouw met  309 appartementen voor young professionals opgeleverd. Op de aangrenzende kavel komen 100 appartementen en een openbare parkeergarage voor circa 500 parkeerplaatsen. Nautisch NDSM direct gelegen aan het IJ krijgt een aansprekend multifunctioneel programma zoals horeca, kantoorruimte, commerciële ruimtes en verschillende woningtypen. Het grootste street art museum ter wereld (ruim 7.000 m2) vestigt zich vanaf begin 2020 in (rijksmonument) De Lasloods.