NDSM Kade

Pontkade wordt omringd door de NDSM-kade: de pontaanlanding met het plein waar veel reuring is. Aan de Ms. van Riemsdijkweg is een doorgaande route van Amsterdam Noord naar de pontaanlanding. Dit is een belangrijke verbinding tussen oost en west. Hier komen veel voetgangers en fietsers langs waardoor ook de commerciële ruimtes op de begane grond aantrekkelijke functies kunnen bieden aan passanten en bewoners. Aan de NDSM-straat komt de entree naar de parkeergarage. De NDSM-straat is de fysieke verbinding naar de rest van NDSM-west. 

Oude Baanderij

Je vindt Pontkade direct achter de oude Baanderij (vroeger de kantine, kantoor en montagehal van de werf), waar nu onder andere de IJ-kantine gehuisvest is en je bijna met de voeten in het IJ staat. Door de dynamische uitstraling van gebouw Pontkade, met verschillende hoogtes en volumes, ontstaat er een geleidelijke diepte die het gebouw afwisselend en spannend maakt.  


BereikbaarheidPONT (GRATIS)
Vanaf NDSM naar Amsterdam CS. Pont 906, 14 min. In de spits 4 keer per uur, daarbuiten 2 keer per uur.
De eerste vaart is om 07.00 uur en de laatste vaart is om 00.00 uur.

Vanaf Amsterdam CS naar NDSM. Pont 906, 14 min. In de spits 4 keer per uur, daarbuiten 2 keer per uur.
De eerste vaart is om 06.45 uur en de laatste vaart is om 23.45 uur.

Vanaf NDSM naar Westerdoksdijk. Pont 903, 6 min. In de spits 3 keer per uur, daarbuiten 2 keer per uur.
De eerste vaart is om 06.45 uur en de laatste vaart is om 23.45 uur.

Ieder weekend vaart de nachtpont.

Vanaf NDSM naar Amsterdam CS. Pont 905, vanaf 00.30 uur.

De laatste afvaart is om 02.45 uur.

Vanaf Amsterdam CS naar NDSM.Pont 905, vanaf 00.04 uur.

De laatste afvaart is om 03.04 uur.

BUS

Vanaf Amsterdam CS rijden de buslijnen 35, 36, 38, 391, 394.

METRO
De Noord/Zuid metrolijn (metrolijn 52) is eindelijk klaar. Een ritje van Noord naar Zuid duurt slechts een kwartiertje. Metrostation Noorderpark is slechts
8 minuten fietsen.

FIETS

Buikslotermeer-veer via Theo Fransmanbrug (10 min).

AUTO

NDSM is prima bereikbaar vanaf de A10 door de IJ- of Coentunnel (S118) (5 min). De tweede Coentunnel zorgt voor nog betere doorstroming van de A8 en A10-west.

BOOT

Er zijn diverse aanmeerplekken/ jachthavens.

SCHIPHOL

NDSM ligt op minder dan 20 km van Schiphol. Schiphol is makkelijk te bereiken met de auto en de trein.

DE OMGEVING EN VERBINDINGEN

Meer Pontkade

De NDSM-kade wordt een levendig plein aan de oever van het IJ. Hier strijk je met je favoriete koffie to-go neer op een bankje, geniet je in de zon aan het IJ en heb je een spectaculair uitzicht over het water naar Amsterdam. AFSPRAAK IN DE BINNENSTAD?


Met de gratis veerponten ben je binnen een kwartier in Amsterdam-Centrum of de Houthavens. Of pak bij Noorderpark de metro Noord/Zuidlijn voor een perfecte verbinding met het stadscentrum, Oud-Zuid of de RAI. Ga je liever met de auto, dan ben je via de Klaprozenweg/S118 binnen 10 minuten op de A10. Maar als het lekker weer is, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om met een sloep te gaan varen. In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden voor het huren van een bootje of een ligplaats. 


COMMERCIËLE RUIMTE


Voor je (dagelijkse) boodschappen neem je de lift naar beneden; de begane grond van Pontkade is namelijk bestemd voor winkels, waaronder een supermarkt, kantoren en horeca. En als je zin hebt in een lunch, een drankje of lekker eten buiten de deur ga je naar een van de spannende horecaplekken op de werf. 


HET IJ EN DE JACHTHAVENS


NDSM kent naast het prachtige IJ waar altijd iets gebeurt ook de luxe van twee jachthavens voor het huren van een boot of een ligplaats voor je eigen boot. Je kunt kiezen voor de Amsterdam Marina aan de Werfkade - direct gelegen aan het IJ - of de kleinere beschutte Jachthaven d’Anckerplaets aan het Cornelis Douweskanaal oost - achter de IJ-hallen - met verbinding naar het IJ.